Waarom het besparen ook voor ondernemers belangrijk is.

Waarom het besparen ook voor ondernemers belangrijk is.

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Zakelijk
  • Bericht reacties:0 Reacties

Iedere maand opnieuw staan bedrijven voor dezelfde uitdagingen. Het betalen van de vaste lasten. Een goede ondernemer heeft deze steeds terugkerende kosten ingecalculeerd. Ze vormen een onlosmakelijk deel van het financiële plan. In normale tijden hoeft dat niet noodzakelijk een probleem te vormen. Er is voldoende winst gemaakt om deze taak op een correcte wijze uit te voeren. Echter in de turbulentie van deze tijd is het dikwijls een ander paar mouwen. Het winstmodel van heel wat zelfstandigen staat onder druk en het voldoen van de steeds terugkerende kosten is minder vanzelfsprekend geworden. Maar ook in normale tijden is het een goed idee om te streven naar zo laag mogelijke uitgaven. Uiteraard; hoe minder je uitgeeft, hoe hoger de winst kan zijn voor eenzelfde inspanning.

Besparen kan op meerdere manieren.

Oudere verlichting kan vervangen worden door led. Toestellen met een hoog energieverbruik vervangen door apparaten met een beter energielabel levert een mooie besparing op. Het plaatsen van zonnepanelen laat de natuur toe om een handje te helpen in het verlagen van de maandelijkse facturen. De verwarming een paar graden lager zetten resulteert in een lager verbruik. Heel wat maatregelen zijn mogelijk om deze facturen goedkoper te maken. Maar wat je ook doet, je kan er niet onderuit. Facturen bevatten heel wat meer kosten dan louter en alleen de zuivere kosten van energie. De belangrijkste besparing zal dan ook geleverd worden door op regelmatige basis leveranciers met elkaar te vergelijken.

Vergelijken om minder uit te geven. 

Vergelijken betekent meer geld overhouden voor jezelf. Hoewel niet alle kosten op de factuur je toelaten om te besparen, loont het toch wel de moeite om deze oefening met regelmaat te doen. Een aantal kosten op die factuur zijn voor iedereen hetzelfde. Distributie, allerhande taksen, het zijn slechts enkele voorbeelden. Daar kan je weinig aan veranderen. Maar het verbruik en de daaraan gekoppelde kosten heb je wel zelf in de hand. Ongeacht de hoogte van je energiebehoefte. Er zal altijd een prijs tegenover staan. Een kost die nogal kan verschillen naargelang de leverancier. Promoties verlopen, prijzen veranderen met de regelmaat van de klok en leveranciers blijven er belang bij hebben om nieuwe klanten te winnen. Ze doen dit voornamelijk door steeds opnieuw promoties te lanceren voor nieuwe klanten. Energie leveranciers kiezen zorgt dat je minder moet uitgeven voor hetzelfde. Het is een oefening welke je best jaarlijks herhaalt. Het is een kleine inspanning, maar indien je deze op een ernstige manier en met regelmaat uitvoert, zal deze je veel geld opbrengen. Vergelijk energie via easyswitch. Het is een onafhankelijk platform dat je toelaat de voor jouw specifieke situatie de beste leverancier te vinden.

 

Geef een reactie